logo santana Ací el teu negoci

Situació de l'estació


L'estació està situada al terme de Fontanars dels Alforins, a la part més occidental de la Vall d'Albaida, a l'interior sud de la província de València. Va ocupar els terrenys de Bodegas Torrevellisca-Zagromonte entre gener de 2008 i abril de 2017. Ara està situada darrere de la gasolinera, la nova ubicació de l'observatori oficial d'AEMET. Ací teniu un mapa de la zona, on també apareixen les nostres estacions del Llombo, l'Alba, santa Anna nord, Martínez Valls i alt de Toledo, totes elles a Ontinyent:


Mostra un mapa més gran

Característiques de l'estació

L'estació meteorològica automàtica instal·lada originalment en gener de 2008 va ser una Davis Vantage Pro (original) sense fil, composta per un penell i un anemòmetre connectats a una base que inclou sensors de temperatura, humitat relativa i pluviòmetre. La base envia el senyal via ràdio a una consola connectada a un PC, que envia la informació a internet cada 10 minuts les 24 hores del dia.

Aquesta estació automàtica complementa una sèrie d'aparells homologats que formen part de l'observatori de l'AEMET (abans INM) situat al mateix lloc. En concret un pluviòmetre Hellmann, un termohigrògraf  i dos termòmetres de màxima i mínima. Aquestos dos últims aparells estan situats dins d'una gàbia meteorològica de fusta, que els protegeix de la radiació directa del sol i de la precipitació.

Posteriorment, en maig de 2012, per tal de resoldre unes interefències amb la recepció de les dades meteorològiques, l'estació va ser actualitzada al model més recent, Davis Vantage Pro2. Es van canviar els sensors exteriors de temperatura i humitat, la caixa de control i la consola de recepció de dades.

Tot seguit teniu algunes fotos de l'observatori en la seua primera ubicació:

lestacio1
lestacio2
lestacio3
lestacio4
lestacio5

Fotografies: Rafael Ferrandis
lestacio6

Des del 30 d'abril de 2017 està situada darrere de la gasolinera de Fontanars dels Alforins, junt al nou observatori d'AEMET. Prompte tindreu fotografies de la mateixa.

Des d'ací agraïsc públicament l'interés mostrat per Vicent Úbeda en el muntatge i gesió de l'estació automàtica, així com la seua tasca d'observador meteorològic. Segur que més d'una vegada heu vist alguna foto seua a l'espai "l'Oratge" de Canal 9. També agraïm a Eugenio Francés la seua ajuda en les tasques de muntatge en la actual ubicació.

inici