Col·labora:
borja

Tornar a la plana principal

L'entorn geogràfic


pont del salt del bou

Ontinyent, ciutat de vora 37 000 habitants, és la capital de la Vall d'Albaida, i es troba situada a la part occidental d'una vall envoltada de serralades, al sud de la província de València. La serra Grossa al nord i la d'Agullent-Benicadell al sud li confereixen una orientació NE-SO claus en les característiques climàtiques del terme.

L'alçada mitjana és d'uns 359 metres sobre el nivell del mar, i està travessada pel riu Clariano.

Climàticament, Ontinyent està caracteritzada per un clima de tipus mediterrani (estius calorosos i eixuts, hiverns no massa freds, primavera i tardor amb precipitacions de caire irregular) amb trets de continentalitat que extremen una mica les temperatures comparades amb les de comarques més costaneres. No obstant això, el règim de brises és habitual en situacions sense vents dominants. La serra Mariola, al S-SE, forma una muralla que juntament amb l'orientació de la vall afavoreix les precipitacions amb temporals de llevant i gregal.

No és estrany, però, que la neu faça acte de presència si no tots, pràcticament cada any, encara que no de manera abundosa. També són habituals cada hivern matinades amb gelada i temperatures negatives. Durant l'estiu no són estranyes màximes properes als 40º.

La temperatura mitjana anual és de 16,1ºC: 23ºC a l'estiu i 8ºC a l'hivern. La precipitació mitjana anual se situa en 560 litres per metre quadrat. Allà hi podeu trobar més dades d'interés.


[Ontinyent, ciudad de unos 38 000 habitantes, es la capital de la comarca de la Vall d'Albaida, al sur de la provincia de Valencia. La Sierra Grossa al norte y la de Agullent-Benicadell al sur le confieren una orientación NE-SO fundamental en las características climáticas del término. La altura media de la ciudad es de 359 metros sobre el nivel del mar y está atravesada por el río Clariano.
Climáticamente, Ontinyent está caracterizada por un clima de tipo mediterráneo (veranos calurosos y secos, inviernos no excesivamente fríos, primavera y otoño con precipitaciones de carácter irregular) con influencias de continentalidad que extreman algo las temperaturas comparadas con la de zonas más próximas al mar. El régimen de brisas es habitual en situaciones sin vientos dominantes. La muralla que forma al S-SE la Sierra Mariola y la orientación del valle favorecen las precipitaciones con temporales de levante y NE.
No es extraño que la nieve se haga presente casi todos los años, aunque no de manera abundosa. En invierno suele helar varias madrugadas, mientras que en verano se pueden alcanzar máximas de 40ºC sin problemas.
La temperatura media anual se sitúa en unos 16,1ºC y la precipitación media es de 560 litros por metro cuadrado.]

barri de la Vila

inici